שמירת הריון

שמירת הריון

הריון נמשך 40 שבועות. זה לא מעט שבועות, ולא משנה את מי תשאל (חוץ מפילה, שסוחבת שנתיים, אבל בואו לא נתרכז בפילות כרגע). 40 שבועות, כשבכל שבוע קורה משהו אחר בגופך, וכל כמה שבועות את גדלה ותופחת ומתחילה להבין שאת מגדלת אדם בתוכך, ושבקרוב הוא יצא החוצה לאוויר העולם. לא קל לעבור את השבועות כשההריון הוא  תקין, ומתנהל באופן נורמלי ורגיל. על אחת כמה וכמה, כשאת נמצאת בשמירת הריון, השבועות הופכים מנסבלים, לנסבלים בקושי.

בהריון, הגוף שלך עובר תהליך. כתוצאה מכך, כל המערכת החיסונית שלך ושלל המערכות שבגוף, יותר פגיעות ומתפקדות פחות טוב. אם לנסות ולהגדיר את ההרגשה אז זו סוג של שפעת יחד עם קלקול קיבה. כך שכל דבר קטן יכול לגרום לגופך לקרוס תחת המעמסה ולתפקד פחות טוב. כאשר את לא מרגישה טוב במצב רגיל, אז את יכולה להתמודד עם המצב במנוחה ונטילת תרופות למיניהן. בהריון, מבחר התרופות מצטמצם וגם צינון קטן שבזמן רגיל לא היה מפריע לך, יכול להשבית אותך ליומיים שלמים. אבל, לא על כל צינון או כאב ראש מכניסים אותך למצב של שמירת הריון. לאחר שאת עוברת את השליש הראשון את יכולה גם ליטול תרופות מסוימות (באישור רופא כמובן) ולהחלים במהרה.

 

מה מחייב שמירת הריון?

שמירת הריוןכל דבר המסכן את האישה או את העובר במהלך ההריון, מחייב את האישה להיכנס למצב שנקרא ‘שמירת הריון‘. זהו לא מצב קבוע עד סוף ההריון, ויכול להימשך רק כמה שבועות, חודשים, ובמקרים מסוימים אפילו עד סוף ההריון. נשים שנמצאות בשמירת הריון חייבות לשמור על עצמן ועל העובר, ולכן הן לא הולכות לעבודה ונשארות קרוב לבית. במקרים מסוימים, נשים אף נדרשות לשמירת הריון בשכיבה.

 

מקרים המחייבים שמירת הריון

  • רעלת הריון.
  • תאונה שחלילה עברת במהלך ההריון.
  • התפתחות לא תקינה של העובר, או כשל מערכות, שמחייב מעקב צמוד ומוניטור.
  • צירים מוקדמים.
  • ירידת מים מוקדמת.
  • דימום.
  • הקאות חמורות.
  • מחלה של האם.
  • קיצור צוואר הרחם.

מתוך כ-40 שבועות הריון, אני “ביליתי” 10 שבועות בשמירת הריון, עקב צירים מוקדמים ובקע בכל אחת מהמפשעות, ועוד 8 שבועות בשמירה בבית, אבל מי סופר… אמנם, הצירים המוקדמים למזלי לא הובילו ללידה אמיתית, אך אין לדעת זאת מראש ולא כדאי לקחת סיכונים מיותרים. הגוף כבר התכונן ללידה, כך ששכבתי בשמירת הריון בבית חולים. 10 שבועות. בשכיבה. בבית חולים. באותו חדר כשבכל פעם התחלפה הריונית אחרת במיטה לידי, וכל בוקר הוספתי עוד יום לשבוע בו אני נמצאת. כל אחת שהגיעה לחדר, באה עם סיפור משלה ונשארה מספר ימים או שבועות, בהתאם למצב שלה. כולן עם אותה מטרה – לשמור עליהן ועל העובר עד הלידה המיוחלת.

בזמן שמירת הריון בבית חולים, את נמצאת במעקב צמוד ובבדיקה מתמדת של הרופאים והאחיות, כדי לוודא שהכל תקין אצלך ועם העובר שאת נושאת בתוכך. המעקב כולל מוניטור שלוש פעמים ביום, בדיקות דם, אולטרא סאונד בעת הצורך, ובדיקה ידנית על כל הרגשה לא תקינה שאת מרגישה.

התפקיד של אנשי הרפואה הוא לשמור עלייך ולהביא אותך לשבוע בטוח ללידה (משבוע 34 בו לא ניתן לעצור לידה). התפקיד שלך הוא להקשיב להם, ליטול את התרופות שאת צריכה, ובעיקר לנוח ולשמור על עצמך ועל העובר שלך. אני זוכרת שאחת האחיות אמרה לי לספור כל יום ולברך על כל יום, ולמרות שזה בקושי עובר לי עכשיו ואני מרגישה אומללה ואולי אף כואב לי, בסוף זה ישתלם. אני שומרת על האוצר הכי חשוב שיש, וזה שווה את זה. האמת? היא צדקה!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!