פילאטיס - נגד בריחת שתן

בריחת שתן במהלך ההריון ולאחריו

בריחת שתן זמנית מאוד מוכרת במהלך הריון, בעיקר במצבים של התעטשות, מאמץ גופני, צחוק או פשוט סתם כך. נשים רבות סובלות מהתופעה, שגם אם היא חולפת, היא פשוט לא נעימה.

אחת מההרגשות המשונות והמעיקות ביותר בהריון הוא הלחץ התמידי על שלפוחית השתן. בשבועות והחודשים הראשונים של ההריון, מכל השינוי של המערכת ההורמונלית, עוד לפני שהעובר גדול מספיק, ההרגשה היא לחץ תמידי על שלפוחית השתן וצורך להתרוקן במיידית. גם אם בפועל אין כמות גדולה של שתן ולא שתינו ממש הרבה. לאחר מכן, כשהעובר גדל, הוא לוחץ על השלפוחית וגורם לרוץ לשירותים כל הזמן. בנוסף להרגשה של צורך מתמיד להתרוקן, ישנה תופעה של בריחת שתן.

פילאטיס - נגד בריחת שתן

פילאטיס – נגד בריחת שתן

על מנת לעצור בריחת שתן, על כל המערכת לפעול באופן תקין. זה אומר, שימוש נכון בשרירי השוער ובשרירי רצפת האגן, אותם שרירים שנחלשים במהלך ההריון ולאחר הלידה וכאשר הם נפגעים או נחלשים עלולה להתרחש בריחת שתן. כמו כן, לעיתים במהלך ההריון, ישנה תופעה של קושי בהתרוקנות ושלפוחית השתן לא מתרוקנת במלואה כאשר הולכים לשירותים. מה שמקשה על ההריונית בכך שהיא עדיין תחוש בצורך ללכת לשירותים כל כמה דקות, אך במקביל לא תצליח לרוקן לגמרי את שלפוחית השתן.

לפעמים, הצורך במתן שתן יהיה פתאומי ודחוף, והאישה לא תספיק להגיע לשירותים ותחווה בריחת שתן. כאשר אותן נשים מתאפקות זמן רב או חוששות מבריחת שתן, הן עלולות לגרום לעצמן להגיע למצב של עצירות או למצב של דלקות בשלפוחית השתן ובמערכת כולה. במהלך ההריון, כאמור, נפגעים שרירי רצפת האגן ונחלשים, לכן הם לא מצליחים לתמוך בצורה תקינה ויעילה במערכת השתן, מה שגורם לבריחה שלו.

לאחר הלידה, השרירים עדיין חלשים ואף רופפים, בעיקר עקב תהליך הלידה עצמו. לכן, ישנו חוסר יכולת לשלוט בשתן בעת מאמץ. התופעה נקראת “בריחת שתן בעת מאמץ”, והיא מתארת מצב שבו לא יברח שתן סתם כך, אלא רק בזמן מאמץ, בין אם מדובר במאמץ הקל ביותר. מדובר במצב לא נעים, אך ניתן לטפל בו. ברגע שאישה לאחר לידה חווה בריחת שתן או חוסר יכולת להתאפק, עליה לדווח על כך לרופא המטפל וכמובן לקבל טיפול מתאים.

 

טיפול בבריחת שתן במהלך ההריון

תרגילי פיזיותרפיה. תרגילים אלה ניתנים על ידי מומחה לרצפת האגן וניתן לבצע אותם ולתרגל אותם לבד במהלך היום, אפילו במקום ציבורי, מבלי שאנשים מסביב ירגישו ויבחינו בכך. התרגילים מתבססים על כיפוף והרפיה של השרירים של רצפת האגן, התאפקות והרפיה לפני הליכה לשירותים. על התרגילים יש לחזור מספר פעמים ביום. אם לא ניתן לעשות זאת לבד, אפשר לעשות ספורט כמו פילאטיס או תרגילים מכוונים לחיזוק רצפת האגן יחד עם מדריכה רפואית, על מנת לחזק בצורה משמעותית ומהירה את השרירים של רצפת האגן ולמנוע בריחת שתן.

טיפול תרופתי. ישנן תרופות שתפקידן לגרום לעלייה במתח של השריר הסוגר את שלפוחית השתן, ועל ידי כך הוא מעלה את יכולת השליטה של האישה על מתן שתן והתאפקות, ומונע בריחת שתן.

ניתוח. במידה ומדובר במצב קריטי, שלא ניתן לטפל בו על ידי טיפול תרופתי או תרגילי פיזיותרפיה, ניתן לבצע הליך כירורגי כדי לשקם את רצפת האגן, או להרים רחם שצנח, או ואגינה שצנחה ומשפיעה על שלפוחית השתן ומהווה את הגורם העיקרי לבריחת שתן במאמץ.

תרופות הומאופתיות. לטיפול האלטרנטיבי המודרני יש לא מעט תרופות שניתן לרקוח וליטול מספר פעמים ביום על מנת לעזור למערכת השתן לחזור לתפקד בצורה תקינה ונכונה. יש ליטול את התרופה האלטרנטיבית עד להעלמות מוחלטת של הסימנים והתסמינים.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!