תוסף ברזל לתינוק

תוסף ברזל לתינוקות

ברזל הוא אחד המינרלים החיוניים ביותר לתפקוד תקין של גוף האדם, הוא האחראי לייצור האנרגיה והעברת חמצן בתאים של הגוף. משרד הבריאות ממליץ לתת תוסף ברזל לתינוקות ופעוטות עד גיל שנה, היות ומדובר במינרל מאוד חשוב להתפתחותו של התינוק בשנתיים הראשונות לחייו.

אנשים רבים סובלים ממחסור בברזל, מה שגורם לאנמיה, חולשה וקושי בתפקוד היומיומי וביניהם כ-50% מהתינוקות בישראל. לכן יש להקפיד להאכיל את הפעוטות במאכלים בעלי מקור ברזל גדול כמו בשר, דגים, וקטניות. בשלב שבו מדובר בתינוק שאינו אוכל מוצק, יש להקפיד לתת לו תוסף ברזל, גם כאשר הוא מתחיל לאכול מוצק וללא קשר לכמות הברזל במאכלים שהוא אוכל. כמו כן, יש להקפיד על מתן פירות וירקות עם ויטמין סי העוזר בספיגת הברזל בגוף.

תוסף ברזל לתינוק

תוסף ברזל לתינוק

את תוסף הברזל יש לתת לתינוק החל מגיל ארבעה חודשים ועד גיל שנה וחצי, כאשר בגיל תשעה חודשים תתבצע בדיקת דם לברר האם התינוק סובל מאנמיה או לא. המינון המומלץ שיש לתת לתינוק מגיל ארבעה חודשים ועד גיל שישה חודשים הינו 7.5 מ”ג ברזל ליום, לאחר גיל חצי שנה – 15 מ”ג ביום, אלא אם כן ניתנה הוראה אחרת על ידי הרופא המטפל.

אמנם מדובר בתוסף תזונה מאוד חשוב, בעיקר בתקופה ההתחלתית של חייו של התינוק, אבל גם מדובר במוצר שיכול לגרום לעצירות, שאינו טעים במיוחד וגם מלכלכך מאוד. אז איך בכל זאת נותנים ברזל לתינוקות בצורה הטובה ביותר? להלן כל השיטות:

  • השתמשו בכפית של תינוקות, טפטפו את הברזל לתוך הכפית ואז תנו לתינוק. אין מה לנסות לטפטף ישירות לתוך פיו, מה שיכול לקחת זמן וכידוע לך תינוק לא יישאר עם פה פתוח לאורך זמן, מה שיגרום לאיבוד הנוזל ולכלוך. לכן, השתמשו בכפית ואפילו מזרק של תרופה על מנת להכניס את הנוזל בפעם אחת ישירות לפיו של התינוק.
  • סיבה נוספת לא לטפטף תוסף ברזל ישירות לתוך הפה היא להשאיר את פיית הבקבוק נקייה כדי למנוע זיהומים שיכולים להיווצר במגע ישיר עם פה התינוק, בעיקר במצבים בהם הוא לא מרגיש טוב.
  • מומלץ לתת את תוסף הברזל בזמן האמבטיה, שכן מדובר בתוסף מאוד מלכלך ומכתים. תוך כדי שמקלחים את התינוק ניתן לשטוף ישירות את הלכלוך כדי למנוע כמה שיותר פליטות, כתמים ונזילת התוסף על הבגדים.
  • הכינו מגבונים או חיתול לניקוי ישירות אחרי שתיתנו את הברזל, כי כאמור הוא נוזל מאוד והתינוק עלול לפלוט חלק ממנו. במידה והתינוק פלט חלק מהתוסף, כדאי לנקות ישר לאחר מכן, אך אין להוסיף עוד תוסף ברזל כי אי אפשר לדעת כמה הוא באמת בלע ולכן יש להסתפק בכך. אל תשתמשו בחיתול איכותי לניקוי התוסף שנזל, אלא בכזה שלא אכפת לכם שיוכתם. קחו בחשבון שלא מומלץ לתת לתינוק ברזל כאשר הוא לובש בגדים יפים שיכולים להתלכלך.
  • השתמשו בצעצועים, בשירים או במשחק, על מנת להפוך את מתן תוסף הברזל לאירוע כייפי ומשעשע, שהתינוק ישמח לקחת בו חלק.
  • ניתן לערבב את תוסף הברזל עם אוכל לתינוק, רסק ירקות או פירות שמכיל ויטמין סי ועוזר לספיגת הברזל בגוף. כך מנטרלים את הטעם, מגדילים את הספיגה ומבטיחים את לקיחת כל התוסף.
  • ישנם תוספים מסוימים שניתן לתת עם חלב-אם או תחליף חלב לתינוק, אבל לא כל ברזל. לכן יש לבדוק היטב מה כתוב על גבי האריזה של התוסף לפני כן.
  • כאשר מדובר בפעוט מעל גיל שנה, אתם יכולים לשמש דוגמה ולעשות כאילו אתם לוקחים גם את התרופה. באמצעות דוגמה אישית תעודדו אותו לקחת את תוסף הברזל ביתר קלות.

מומלץ להתייעץ עם הרופא או הרוקח לגבי סוג הברזל שמומלץ לתינוק, שכן הוא יכול לגרום לעצירות אצל תינוקות. אם הברזל גורם לאי נוחות אצל התינוק, ניתן לנסות סוגים אחרים אבל לא להפסיק לתת ברזל ללא הוראת רופא.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!