לחזור לגזרה אחרי לידה

לחזור לגזרה לאחר לידה

השבוע עלה פוסט באחת מקבוצות ההריון ולאחר הלידה ברשת החברתית. בפוסט הופיעה תמונה של אמא שכתבה פוסט בצירוף תמונה שלה בביקיני בחוף הים, בפוסט נכתב: “בנות, חודש אחרי הלידה, 20 דקות פעילות ספורטיבית ביום, ותראו איך אני נראית! אין תירוצים! “. הפוסט הזה עשה לי רע. אבל לא מהסיבה שאתן ממהרות לחשוב. אין בי שום קנאה כלפי אישה כזו, אני דווקא בעד לחזור לגזרה, להתאמן, להשקיע כדי להיראות טוב, ולא לשבת ולבכות. אחרי הכל אני לא מכירה אחת שאין לה בעיות עם דימוי הגוף אחרי לידה.

ישנם שני דברים שעשו לי רע כאשר קראתי את הפוסט המדובר. האחד, המהירות שבה אנחנו חושבות שאנחנו חייבות לחזור לגזרה שבה היינו לפני ההריון, שניה וחצי אחרי שילדנו, יחד עם הרצון לבטן שטוחה של ילדה בת שש עשרה, למרות שאנחנו כבר שש עשרה שנה לא בגיל הזה. הדבר השני שעשה לי רע הוא שזה לא נכון בריאותית להתעמל ישר אחרי הלידה וזה יכול להזיק לגוף. יש סיבה שהרופאים ממליצים על משכב לידה של חודש וחצי, ורק לאחר אותם שישה שבועות, ולאחר בדיקה גינקולוגית מקיפה שבה הרופא מאשר שכל האיברים חזרו למקומם והגוף תקין, ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית.

לחזור לגזרה אחרי לידה

לחזור לגזרה אחרי לידה

נכון, יש כאלה שזה קורה אצלן לפני תום שישה שבועות, אבל לפני בדיקת רופא אסור בתכלית האיסור להתעמל. מלבד העובדה שלפני רגע הגוף שלכן עבר טלטלה נפשית ופיזית ועדיין שרוי בטראומה, גם אם הלידה היתה לידת בזק בלי תפרים ורבע שניה לאחריה כבר קמתן והסתובבתן במחלקה. יש לקחת בחשבון שהשרירים בבטן נפרדו, על מנת לתת מקום לרחם לגדול, והם לא חזרו למקומם ישר לאחר הלידה. הרחם לא חזר לאגן עדיין, וגם עצמות האגן נפרדות.

אם תחליטי לעשות פעילות ספורטיבית ולהתעמל עכשיו ממש אחרי הלידה, מבלי לבדוק שהכל תקין, את עלולה לגרום לעצמך לנזק בלתי הפיך, כולל פריקת עצמות, גרימת בקע ושלל בעיות רפואיות. אז לאן את ממהרת? שוב, אני בעד לחזור לגזרה, אבל בשלבים, ובזמן הגיוני ובלי מטרה של ‘בטן שטוחה של ילדה בת שש עשרה’. כי אני כבר לא בת שש עשרה, וכנראה גם לא אהיה שוב. אני אישה לאחר לידה, עם כל המשתמע מכך. כן, אני חוזרת לעצמי לאחר הלידות. אני שותה המון מים, אני אוכלת מאוזן ובריא, ואני עושה הליכות בקצב שלי, מהרגע שאני מרגישה שאני יכולה.

 

 

אישור רפואי לחזור לגזרה

ברגע שהרופא מאשר לי אני גם מתחילה להתעמל, במסגרת ספורט עם מאמנת שיודעת שאני אחרי לידה, ויודעת להתאים לי את התרגילים הנכונים לי. היא יודעת מה צריך לחזק, על אילו שרירים צריך לעבוד, וממה כדאי להימנע. עם כל הרצון שלנו ללבוש ביקיני, להתהלך בגאווה בחוף הים עם התינוק, רק כדי להעלות תמונה ברשת החברתית ולצפות לתגובות מפרגנות – יש להפנים שקודם לכך, שהבריאות שלנו חשובה יותר מהכל.

התמונה שפורסמה ברשתות החברתיות, מן הסתם נגעה לנשים אחרות בנקודות הכואבות, והן ישר התחילו להתלונן שלהן זה לא הולך בכזו קלות. הן לא מצליחות להוריד את מה שהעלו, וגם אם חזרו למשקל המקורי טרם הלידה, יש להן עור עודף. אני אומרת לכן יקירותיי – זה בסדר! לא כל אחת חוזרת לעצמה אחרי הלידה. אבל אם זה מספיק חשוב לכן, תשקיעו! תתעמלו, תאכלו מסודר, תשתו, תלכו לחדר כושר, או לכל מסגרת שמתאימה לצורך כך. שם יעזרו לכן לעבוד על מה שצריך, אבל תמיד תמיד קחו בחשבון שזה לוקח זמן, ושאתן לא בתחרות עם אף אחת. כל גוף של אישה מגיב אחרת, ולא כולן אותו הדבר.

על אותה תמונה בפוסט ההוא הגבתי בנימוס שהיא נראית מעולה, אבל שיש לקחת בחשבון שאסור להתאמן כל כך מהר וכה אינטנסיבי לאחר הלידה. מישהי אחרת הגיבה לי “זו תגובה של שמנה!”. ואני תוהה:

  1. ממתי “שומנים”, ומשקל עודף של לאחר לידה, נחשב ל”שמנה”?!
  2. ממתי “שמנה” זה קללה?!
  3. האם היא הביטה בתמונה שלי כשכתבה זאת?!

חוסר הפרגון והצורך בתחרות לחזור לגזרה של לאחר לידה, גורם לפעמים לאנשים לאבד פרופורציה. מאוד חשוב לשים לב לאיך שנראים, בנוסף זה חשוב וכיף להיראות טוב לאחר הלידה. אני יכולה להעיד שלחזור לגזרה שלך, זה למען האמת, מרגיש מצויין, אבל הכי חשוב זה הבריאות. קודם לכל ולפני הכל, הבריאות שלך הכי חשובה!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!