בכי בעקבות גזים

איך להפחית גזים אצל תינוקות מגיל לידה? טיפים מעשיים להורים

תינוקות בוכים ממגוון סיבות, בחודשים הראשונים לאחר הלידה הגזים מציקים להם לא מעט, ויש דרכים להפחית את הגזים בצורה משמעותית אצל תינוקות. אז איך להפחית גזים אצל תינוקות מגיל לידה? להלן רשימת טיפים יעילים שריכזנו עבורך, ללא צורך בשום טיפול תרופתי נגד גזים.

טיפים מעשיים להפחתת גזים אצל תינוקות מגיל לידה

שינוי תזונתי לתינוק – מערכת העיכול של התינוק מתעצב בחודשים הראשונים לחיי התינוק ולכן שינוי בתזונה יכול לעזור מאוד בהפחתת הגזים. אם התינוק יונק, אין מה לשנות אלא להמשיך כרגיל ועם הזמן הגזים יפחתו. מה שכן, אפשר לבדוק אם שינוי בתזונה של האם יגרום להפחתת הגזים אצל התינוק. הרופאים אומרים שפשוט צריך לתת זמן למערכת העיכול של התינוק כדי להתרגל. אך בכל זאת אפשר לוותר על מוצרי חלב לדוגמא ולראות האם יש שינוי אצל התינוק. כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע כמו דיאטנים, שיכולים לסייע בהתאמת תפריט עבורך ועבור תינוקך. במידה והתינוק יונק, אפשר לנסות תוספי תזונה כגון “פרוביוטיקה” לתזונת האם המניקה. במידה והתינוק ניזון מתמ”ל (תרכובת מזון לתינוק) ניתן לשנות את סוג התמ”ל. שינוי התמ”ל יכול להועיל גם בהתגברות על גזים וגם בהתגברות על ריפלוקס אצל תינוקות במהלך השנה הראשונה.

בכי בעקבות גזים

בכי בעקבות גזים

מרווחי האכלה צפופים מידי – לא צריך להילחץ אם התינוק בוכה, ולא כל בכי אומר שהוא רעב. ייתכן העמסת אוכל גורמת ליותר גזים אצל התינוק וגורמת למערכת העיכול של התינוק לעבוד יתר על המידה. עם הזמן תכירו את סוגי הבכי השונים של תינוקכם ותבינו מתי הוא רעב, עד אז, נסו להמנע מהאכלות קרובות מידי. מומלץ להיצמד להוראות שקיבלתם מהאחיות בבית הילודים לאחר הלידה.

שינוי אווירה – הבכי של התינוק אומנם ככל הנראה נגרם מהגזים אך עדיין ניתן לפחות להפחית את כמות הבכי ע”י השריית אווירה נעימה על התינוק. כדאי לנסות לערסל את התינוק (להחזיק אותו בתנוחת “ערסל”), לכופף לו את הרגליים לכיוון הבטן על מנת לעזור לו להוציא את הגזים ביתר קלות ולעסות לו את הבטן בעדינות כאשר הוא שוכב על הגב. בדרך כלל כאבי הטן אצל התינוק יתגברו בשעות הערב ולכן ייתכן שבערבים הוא יבכה יותר. כדאי כבר מגיל לידה להרגיל את התינוק לשגרה, לעשות אמבטיה כל יום בשעה קבועה, להבדיל בין היום ללילה, להאכיל במרווחי שעות קבועים ולהקפיד על טקס שינה לפני שנת הלילה. כל אלו ירגילו את התינוק לשגרת יום נעימה ויקלו עליו את ההתמודדות עם הגזים באופן עקיף.

תנוחת החזקת התינוק – תנוחת ערסול יכולה לסייע בהקלה על גזים מכיוון שהרגליים של התינוק מופנות יותר לכיוון הבטן ובכך מקלות את יציאת הגזים. ישנן תנוחות נוספות כמו “תנוחת פוטבול”, בה אוחזים את התינוק כשהראש שלו לכיוון המרפק, והרגליים משני צידי כף היד. משקל התינוק ילחץ קצת על הבטן ויקל את הגזים במעט. ניתן להשכיב את התינוק יותר על הבטן, לא לשנת לילה, אבל כל עוד אתם בהשגחה מלאה על התינוק, אין מניעה לשים אותו על הבטן במהלך היום. שכיבה על הבטן תעזור בהקלה על כאבי הגזים וגם טובה להתפתחות התקינה של התינוק. אחיות רבות המליצו על עיטוף התינוק באמצעות שמיכה, כמו שהן עושות בבית הילודים לאחר הלידה, התינוק מרגיש יותר מוגן ונרגע בקלות יותר בצורה זו. לרכישת שמיכת עיטוף בפחות מ-20 ש”ח דרך איביי כולל משלוח חינם לחצו כאן.

בסופו של דבר, הזמן יעשה את שלו, התינוק יתפתח ומערכת העיכול שלו תתפתח בהתאם. שלושת החודשים הראשונים לאחר הלידה מאוד מאתגרים עבור הורים חדשים, אך יש לקחת הכל בפרופורציות ולהבין שהתינוק רק הגיע לעולם ולוקח לו זמן להסתגל אליו. מערכות העיכול של התינוק צריכות להתרגל לסביבה החדשה ו”ללמוד” לעכל את האוכל החדש. סבלנות היא תרופה מעולה להמון דברים, מומלץ לנשום עמוק, להרגע ולתת לזמן לעשות את שלו, עכשיו אולי קצת קשה, אך רוב הסיכויים שזה יילך וישתפר מיום ליום.

 

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!