החופש הגדול - טיפים חשובים להורים

החופש הגדול – טיפים חשובים להורים

הנה הגיע הקיץ ואיתו החופש הגדול, מה שאומר שהילדים כעת יותר בבית מאשר בשבועות הקודמים. שלא תבינו אותי לא נכון, אני מאוד אוהבת את הילדים שלי, אבל להיות איתם עכשיו חודשיים בבית כשהם באווירה של חופש, כאשר חם מדי בשביל לשחרר אותם בחצר או בגן השעשועים לשחק לכמה שעות, זה לא קל. בלשון המעטה.

מלבד זאת, כל פעילות בחוץ עולה המון כסף, הכל צפוף מאוד, עמוס ומלא בילדים אחרים. הכל דביק, הלחות מטורפת, ולעמוד בחוץ הופך את כל החוויה של לצאת מהבית להרבה פחות כייפית ועל גבול הבלתי אפשרית. כן, יש פעילויות שכיף לעשות בחופש, אבל באמת אני שואלת: “כמה כבר אפשר להעסיק שני ילדים קטנים?”, “איך אני אשרוד חודשיים שלמים?!”. אני מורידה את הכובע בפני מי שמעביר קייטנות. באמת.

בנוסף לכל אלו, נוספת לי תמיד הדילמה אם לשחרר קצת את הנוקשות של הנהלים והחוקים, ולתת לילדים להיות בחופש אמיתי. לאפשר להם שיקומו מתי שיקומו, ילכו לישון מאוחר, יאכלו שטויות וישברו את השגרה, או שמא עליי להמשיך ולהקפיד על משטר שינה נוקשה, מקלחת בזמן, אוכל מסודר, קימה בבוקר בשעות הגיוניות ופעילות לגוף ולמוח. בסוף, אני תמיד מגיעה למסקנה שכדאי לשלב. מצד אחד, להמשיך עם החוקים הרגילים של היומיום, הכללים שנהוגים אצלנו, והנהלים הבסיסיים של הבית, אבל מצד שני כן לשחרר קצת את הרסן. כי בכל זאת זה חופש. בנינו, גם אני לא רוצה לקום מוקדם רק בשביל להעיר אותם.

 

תכנון נכון של החופש הגדול

אבל איך שומרים על הסדר? איך לא מאבדים את השפיות? איך נהנים מהחופש, וגם נשארים בסוג של מסגרת, כדי שלא יהיה קשה במיוחד להחזיר אותם לתלם כשיתחילו שוב הלימודים? כל השאלות הללו, עולות מידי יום בפורומים השונים באינטרנט. אפשר למצוא ברשת טיפים, אינספור עצות ושלל כתבות על איך לעבור את תקופת החופש הגדול בהצלחה, מה לעשות עם הילדים ואיך לשרוד את זה. הטיפ הכי טוב שאני קיבלתי הוא – תכנון מראש! אם אני עושה לעצמי לרגע סדר בראש, אז אני רואה שבסך הכל מדובר בחודשיים, ואפשר בהחלט לארגן ולסדר אותם בתכנון חודשי-שבועי-יומי, על מנת שנוכל לדעת מה קורה כל יום, לאן נוסעים ומה עושים.

 

החופש הגדול - טיפים חשובים להורים

החופש הגדול – טיפים חשובים להורים

בתכנון החודשי – אם יש הצגות או מופעים שהילדים רוצים לראות, סרטים חדשים שיצאו לאקרנים, חברים שאנחנו רוצים לבקר או משפחה שבאה מחוץ לארץ, כדאי לוודא את התאריכים ולתאם את לוח הזמנים. כמו כן, אם צריך, יש להזמין כרטיסים מראש, כדאי לדאוג לעשות זאת בעיקר בתקופה של חופשות כאשר הכל מוזמן ונקנה מראש, על מנת לשמור ולשריין מקום.

בתכנון השבועי – קבעו ימים לפעילות מבעוד מועד ועדכנו את הילדים. זה עוזר להעביר את השבוע בידיעה שביום מסויים הולכים למשל לבריכה, לים או נוסעים לטיול. כך הילדים מתכוננים, מצפים ומתרגשים. ככה גם אפשר לתאם עם חברים ולהתאים את השבוע לפעילות משותפת.

בתכנון היומי – ילדים אוהבים לדעת מה צפוי. כמו כן, זה עוזר לשמור על הסדר ועל מסגרת מסוימת שכולנו צריכים. אם בערב של יום לפני, עוברים על הפעילות של מחר, הילדים קמים ויודעים מה הולך להיות. בבוקר, אפשר לעבור איתם שוב על הפעילויות של אותו היום, ומה שצפוי במהלך היום.

אם מדובר בילדים גדולים יחסית, אפשר להתייעץ איתם אילו פעילויות הם רוצים לעשות, לאן הם רוצים לנסוע ועם מי, ואילו סרטים והצגות הם מעוניינים לראות. כמו כן, אפשר לעצב ביחד לוח שנה מיוחד לחופש הגדול. בתוך לוח השנה אפשר לקשט ולסמן כל יום שעובר ואילו פעילויות צפויות בכל יום, שבוע, חודש. אפשר גם להשתמש בלוח מחיק, עליו בכל יום רושמים את לוח הזמנים היומי. לא צריך למלא כל דקה וכל שעה בפעילות, ולפעמים גם ימים של ישיבה בבית עם משחקי מחשב, משחקי קופסה, מפגש עם חברים או צפייה בטלוויזיה בבית במזגן יתקבלו בברכה.

כן, תכנון מקדים של החופש הגדול דורש זמן וסבלנות, וגם קצת עניינים לוגיסטיים מעבר לכך, אך בסופו של דבר זה משתלם. חשבו על היתרונות והתמקדו בהם. באמצעות תכנון מוקדם תוכלו להיערך כלכלית, פיזית ונפשית, וכך גם אתם תהנו מהחופשה עם הילדים. הסכימו איתי שזה לא פחות חשוב…

 

נכתב שיתוף סופי ברקבוביץ, מנחת הורים.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!