שבוע 4 להריון

שבועות הריון – שבוע הריון 4

שבוע הריון רביעי

הסקרנות הורגת אותי. אני יודעת שזה יכול להיות מוקדם מדי לבדיקה ביתית אבל יש לי הרגשה שכזו שהרחם מאותת לי שהוא קיים ומתחיל לבשל משהו… כך שזה בדיוק הזמן לרכוש בדיקת הריון ביתית, אפילו שתיים, ולבצע בדיקה. במקרה ואת בהריון בשלב הזה לא בטוח שהבדיקה תהיה חיובית אבל אין זה אומר שאת לא בהריון. מה שבטוח- אם את לא בהריון השבוע תקבלי את המחזור החודשי שלך. הכי חשוב- לא להתיאש. כן, זה מבאס בכל פעם לקבל מחזור כי עכשיו את צריכה שוב לחכות ושוב לספור ושוב לקוות אבל בסוף זה יקרה.

תזכרי- גם אתם בדיקת ההריון יוצאת שלילית יכול מאוד להיות שאם כן בהריון והסיבה שהתוצאה יצאה שלילית היא שרמת חלבון הHCG פשוט עוד לא הגיעה לרמה החיובית שמבשרת הריון. ולכן אם לא קיבלת מחזור יש עוד תקווה, חכי כמה ימים ותבצעי בדיקה חוזרת. אם את כן בהריון את יכולה להגיד יפה שלום למחזור החודשי שלך לחודשים הקרובים. עדיין  ייתכן כי יהיה דימום קל הנובע מתהליך השתרשות הביצית ברחם. התופעה נורמאלית ואין מקום לדאגה. אם הדימום חזק אבל לא חזק מספיק בשביל מחזור את יכולה לקבוע תור לרופא שלך להיבדק.

השבועות הראשונים של ההריון, אצל רוב הנשים הם הכי “כיפיים” והם מתאפיינים בתופעות כמו- עייפות, בחילות, רגישות באזור השדיים, התכווצויות ברחם כמו לפני קבלת מחזור (לפעמים זה ירגיש לך כאילו עוד רגע את מקבלת מחזור) ומצבי רוח. קיצר- אם את מוצאת את עצמך נרדמת באמצע יום עבודה, רוצה להקיא מהמחשבה על ארוחת ערב ולא מסוגלת ללבוש חזייה- מגיע לך מזל טוב.

בנוסף, למרות שעדיין אין עובר שלוחץ על דבר עדיין תחושי לחץ מוגבר לרוץ לשירותים לרוקן את שלפוחית השתן.

זה הזמן בו נוצרת השליה, המחברת בין גופך לבין גוף העובר, ולכן חשוב שתקפידי לשמור על הבריאות שלך כי מעכשיו את  גם אחראית על בריאות העובר שלך. השליש הראשון של ההיריון הוא החשוב ביותר להתפתחות התקינה של התינוק, ובתקופה זו הוא גם פגיע ביותר. לכן, עלייך להימנע ככל הניתן מעישון (גם עישון פסיבי), אלכוהול, וקפאין.

הביצית ממשיכה להתחלק ברחם פעם אחר פעם, עד שהיא מתפצלת לשני חלקים ברורים. החלק המחובר אל דופן הרחם יהפוך להיות השליה, שדרכה יעבור חמצן ומזון ממך אל העובר, והחלק השני יהפוך להיות התינוק עצמו. את העובר מתחיל לעטוף שק, אשר בעתיד יתמלא במי שפיר שיגנו על התינוק שלך.

מה אני צריכה לעשות עכשיו?

  • בדיקת הריון.
  • למצוא כמה ספרי הריון טובים. גם לך וגם לבן זוגך.
  • לקבוע תור לרופא נשים, ואם את נוטלת תרופות כלשהן באופן קבוע, כדאי להיוועץ ברופא לגבי המשך השימוש בהן.
  • להקפיד על לקיחת תוסף חומצה פולית ותוסף ברזל.
  • אם עוד לא התחלת – זה הזמן להתחיל לעשות פעילות גופנית לא מאומצת!

 

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!