ציוד לתינוק ללא המותג

40 דרכים פשוטות ויעילות לחסוך כסף בהריון ובגידול התינוק

אם אתם מבזבזים המון כסף, אל תרגישו רע עם זה, לא כל אחד נולד חסכן מטבעו. אך עכשיו כשהולך להיוולד לכם תינוק, ניהול תקציב חודשי הוא דבר הכרחי. למזלכם, ריכזנו 40 דרכים פשוטות ויעילות לחסוך כסף בהריון ובגידול התינוק. קראו את הטיפים שכתבנו והוסיפו טיפים משלכם בתגובות בסוף.

 

טיפים יעילים שיעזרו לכם לחסוך כסף בהריון ובגידול התינוק

  1. קבלו בגדי תינוקות ממשפחה וחברים. התינוק גדל במהירות מסחררת ומה שהתאים לחודש הראשון כבר קטן, לכן אם יש לכם חברים או בני משפחה שיכולים להעביר לכם בגדי תינוקות, העזרו בהם.
  2. השאילו עריסה. רוב העריסות משמשות אותנו במילא רק עד שהתינוק מתחיל להתהפך. אז בשביל כמה שבועות, לא כדאי לקנות, אלא עדיף להשאיל עריסה מחברים או מבני משפחה.
  3. קצצו בהוצאות. אם אתם לא בטוחים אילו מוצרים אתם צריכים לקנות לתינוק, ומה יהיה הכי טוב לנוני שלכם, במיוחד כשמדובר בבקבוקים, מוצצים ואפילו חיתולים, קנו את הכמות המינימלית רק בשביל ההתחלה. אחרי שתראו מה הכי מתאים לתינוק, קנו כמות גדולה יותר.
  4. מנסים להרות? הגבילו את כמות הבדיקות. מנסה להיכנס להריון? קני רק 3 בדיקות הריון ביתיות, ולא יותר משלוש, שיהיו בהישג יד. אם תקני יותר מידי בדיקות, תגיעי למצב שיש לך פח אשפה מלא בבדיקות הריון… כולנו היינו במצב הזה, האמיני לי.
  5. אל תפריזו עם חיתולי שלב 1. תקנו רק חבילה אחת של חיתולים שלב 1, יש מצב שמהר מאוד הם כבר לא יתאימו לתינוק. מעבר לכך, קחו בחשבון שהתינוק גדל מהר מאוד.
  6. לאחר הלידה, הניקי כל עוד את יכולה. המחיר של תרכובת מזון לתינוק לא זול בכלל, וכשמסכמים את ההוצאה רק על תמ”ל (תרכובת מזון לתינוק) זה יכול להגיע לאלפי שקלים בקלות. חוץ מזה שחלב אם הוא המזון הכי טוב לתינוק שלך.
  7. שאבי חלב בכל הזדמנות. שוב, תרכובות המזון לתינוק יקרות מאוד.
  8. החלטת לא להניק ולהשתמש בתמ”ל? בקשי דוגמיות חינם. וודאי שאת יוצאת הביתה מבית החולים לאחר הלידה עם דוגמיות חינם של פורמולות לתינוק. תמיד כדאי לבקש בכל הזדמנות, לא תמיד יתנו לך בלי שתבקשי. אל תתביישי, בכל ביקור אצל הרופא, שאלי אם יש דוגמיות, במקרה הגרוע יגידו לך שנגמר…
  9. לרכוש מיטת תינוק לטווח ארוך. חישבו קדימה ובחרו מיטת תינוק שיכולה להפוך למיטת פעוט, מה שיחסוך לכם לא מעט כסף כשהתינוק יגדל.
  10. ציוד לתינוק ללא המותג

    בדקו את המחירים לפני כל רכישה! סקר שוק מקדים, לפני כל קניה, יבטיח שתקבלו את מקסימום התמורה לכסף!

  11. בקשו עזרה מהמשפחה. במקום להוציא הרבה כסף על בייביסיטר, העזרו במשפחה הקרובה מידי פעם. לא כל הזמן, אך מידי פעם, כשנוח לשני הצדדים, זה בהחלט יכול לחסוך לכם כסף.
  12. קנייה בכמות. אם אתם יודעים שאתם צריכים כמות של משהו, כמו נגיד חיתולים או תמ”ל, ויש לכם מקום לאחסן הכל, קנו בכמות כאשר יש מבצע טוב או שבקשו הנחה על כמות ותקבלו מחיר טוב יותר.
  13. תכינו בעצמכם את האוכל לתינוק. כשהתינוק מתחיל לאכול מוצקים, זרקו ירקות מבושלים לתוך בלנדר ואחסנו את הארוחות במגשי קרח במקפיא. הכסף שתחסכו על מחיות מוכנות יהיה שווה את המאמץ. בנוסף, תדעו בדיוק מה יש בתוך האוכל של התינוק שלכם.
  14. אל תהיו פראיירים. לפעמים יש דברים שניתן לעשות לבד, כמו מחיות לתינוק שהזכרנו קודם. לפעמים זה לוקח זמן, אבל זה בהחלט שווה את הכסף שתחסכו.
  15. וותרו על צעצועים יקרים. התינוק יעריך כל צעצוע שתקנו לו או כל משחק שתביאו לו, גם כל כפית, סיר או מחבת יהיו 100% בשבילו… המחיר זה לא מה שמעניין אותו…
  16. אין צורך בשידת החתלה. במקום לקנות שידת החתלה, שבמילא לא תשתמשו בה, שימו משטח החתלה על שידה קיימת, הוסיפו מספר מדפים לאחסון ואתם מסודרים.
  17. בשלו בבית. זכרו את הפתגם “לאכול בחוץ, להזמין אוכל או לקנות אוכל מוכן – שורף הרבה מזומן”.
  18. חפשו מבצעים ברשתות השיווק, באינטרנט ובעיתונים. יש מוצר שאתם רוצים לקנות, עצרו רגע, חפשו מחיר יותר טוב, גם באתרי הקניות בחו”ל. ייתכן שגם אם תשלמו על משלוח המחיר הסופי יהיה משתלם יותר.
  19. חפשו מוצרים יד שניה. ישנם אתרי יד שניה רבים ששווה לבדוק לפני שקונים מוצרים יקרים כמו משאבת חלב אלקטרונית או מיטת תינוק, במצב מעולה ובמחיר טוב. תראו תמונות, בדקו מחירים, התקשרו למוכרים ושאלו שאלות לפני קניה.
  20. קנו מוצרים שניתנים להתאמה לגיל התינוק. כמו עם מיטת תינוק, כך גם עם כיסא לרכב או עגלה, שימו לב שאתם קונים ציוד שיתאים לכמה שיותר זמן ויהיה ניתן להתאים אותו להתפתחות התינוק וגדילתו.
  21. אל תקנו מלא נעליים. לפני שהילד הולך, ואפילו קצת אחרי שהוא מתחיל ללכת, אין באמת צורך ממשי בנעליים. גרביים יספיקו כדי לחמם את הכפות הרגליים הקטנטנות של התינוק.
  22. טפלי במצב הבריאותי והנפשי שלך (ושל בן/ת זוגך) לאחר הלידה במידת הצורך. טיפול מקצועי וסיוע רפואי יכולים לעזור הרבה לאחר הלידה ולמנוע הדרדרות נפשית ופיזית. אל תזניחו דיכאון, קשיים וכאבים פיזיים או כל מצב רפואי וגשו לטיפול מתאים. טיפול בזמן יחסוך הוצאות רפואיות גדולות יותר בעתיד.
  23. קנו מוצרים ללא מותג. ישנם מוצרים רבים שעולים פחות רק בגלל שאינם ממותגים. במקביל, כן צריך לשים לב שכל מוצר שנקנה עבור התינוק נושא תו תקן ישראלי של מכון התקנים.
  24. אבזור הבית ובטחון התינוק. מנעו אסונות מבעוד מועד וחסכו הוצאות מיותרות על טיפולים רפואיים ולחץ מיותר. אבזרו את הבית במכסים לשקעי החשמל, אחסנו חומרי ניקוי בארונות נעולים, ומנעו גישה לחומרים מסוכנים. בדקו שהבית בטוח עבור התינוק ואבזרו אותו כנדרש, בהתאם לגיל התינוק וההתפתחות שלו.
  25. קני חגורת בטן. בזכות חגורת בטן, שמתאימה לנשים בהריון, תוכלי להמשיך ללבוש ג’ינסים ומכנסיים שלבשת לפני הההריון למשך יותר זמן. כך תצטרכי לקנות פחות בגדי הריון.
  26. חכי עם בגדי ההריון עד שבאמת תצטרכי אותם. בהמשך לסעיף הקודם, חכי עם הדחף ללכת ולקנות בגדי הריון רק בגלל שאת נרגשת שאת בהריון!
  27. השאילי בגדי הריון. מדובר בבגדים שגם ככה את לובשת רק כמה שבועות בלבד, בקשי מחברה או קרובת משפחה להשאיל לך את בגדי ההריון שלה, במידה והם מתאימים לך.
  28. העבירי הלאה בגדי תינוקות שאינם בשימוש יותר. אם את לא מתכננת להיכנס שוב להריון, העבירי את בגדי התינוקות שברשותך לבני משפחה או חברים או לחילופין תרמי את הבגדים שצברת, ועזרי למישהו אחר לחסוך בהוצאות.
  29. לעבוד מהבית. אמהות רבות שהחליטו להשאר ולטפל בתינוק במקום לחזור לעבודה, יכולות למצוא זמן למשרה חלקית תוך כדי טיפול בילד. ישנן לא מעט משרות שמאפשרות לעבוד מהבית בזמן שלך, תוך כדי טיפול בילד. היתרון הוא שאת לא צריכה לשלם על גן, וגם יכולה להרוויח כסף על בזמן שאת בבית.
  30. שקלי להשתמש בחיתולי בד. יש יתרון כפול בשימוש בחיתולי בד, מצד אחד חוסכים בכסף ומצד שני שומרים על הסביבה.
  31. רכשי רפידות הנקה רב פעמיות. נכון שרפידות ההנקה החד פעמיות לא יקרות, אך עדיין תצליחי לחסוך כמה שקלים אם תקני את הרפידות הרב פעמיות.
  32. נהלו תקציב בקפידה ועקבו אחר ההוצאות. אם תהיו מודעים להוצאות שלכם, רוב הסיכויים שגם תצליחו לקצץ בהוצאות המיותרות.
  33. קנו דברים שמחזיקים זמן רב. תשקיעו קצת בלהבין מה אתם קונים ולכמה זמן אתם צריכים כל מוצר, לפני הרכישה. יש הרבה מאוד מוצרים שאפשר להעביר לאחר מכן הלאה מילד לילד או אפילו מדור לדור. יש ילדים שמשחקים באותם צעצועים שההורים שלהם שיחקו בהם, צעצועים באיכות גבוהה במצב מעולה.
  34. קנו במבצעים וקופונים. חפשו בעיתונים מבצעים וקופונים משתלמים, השוו מחירים לפני כל קניה ובצעו רכישות חכמות. לפעמים יהיה שווה לקנות מוצרים במבצע שאתם בכלל לא זקוקים להם כעת אך יודעים שתזדקקו להם בעתיד. חבל לפספס את המחיר המוצע במבצע הנוכחי במידה ואכן המוצרים יהיו בוודאות הכרחיים בהמשך.
  35. חסכו בקופת חיסכון קטנה בבית. קחו קופסה, עשו בה חור המתאים להכנסת מטבעות ושטרות. כל יום הכניסו את העודף שיש לכם בכיס לתוך הקופסה. כאשר תצטרכו כסף זמין תוכלו לקחת מקופת החיסכון הזו.
  36. פתחו תכנית חסכון בבנק לתינוק שנולד. פתחו חסכון קטן והפקידו בו כל חודש חלק קטן מהמשכורת. המדינה כיום הבטיחה לחסוך 50 שקלים עבור כל ילד שייוולד מתחילת ינואר 2017, הוסיפו לחיסכון זה מכיסכם במידת האפשר. כאשר הילד יגדל הכסף הזה יוכל לשמש אותו לתחילת חייו הבוגרים.
  37. זכרו שאתם קונים לתינוק לא לעצמכם! אל תקנו דברים שאתם אוהבים, קנו את מה שהתינוק אוהב!
  38. רכשו חיתולים טובים. נכון שקודם לכן המלצנו לא לקנות דווקא מותגים, אך ככל שזה נוגע לחיתולים, המותג המוכר אכן טוב יותר ומומלץ יותר. חיתולים ללא מותג שמוצעים ברשתות השיווק כיום יכולים אולי לחסוך לכם כמה שקלים בטווח המיידי, אבל בטווח הארוך זה יעלה לכם ביוקר. חיתולים זולים לרוב לא נאטמים כמו שצריך והדבק שלהם לא מחזיק מעמד, מה שיוביל לכך שבגדים רבים יהרסו או יזרקו לפח. מניסיון.
  39. תאומים זה לא אומר שצריך לקנות הכל כפול. אל תתפתו למבצעים של 2 באחד רק בגלל שיש לכם תאומים. התינוקות יכולים לחלוק בניהם כמעט הכל, ואין צורך לקנות כל מוצר פעמיים.
  40. בקשו ייעוץ וסיוע. אם אתם לא מצליחים לעמוד בהוצאות הרבות הנלוות להריון ולידת תינוק, בקשו עזרה מקצועית וסיוע. ייתכן ששווה להשקיע סכום קטן בייעוץ שיחסוך לכם הרבה יותר בטווח הארוך.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!