המחשת גודל עובר בשבוע 7 להריון

הפלה מלאכותית – הפסקת היריון יזומה

בשונה מהפלה טבעית, הפלה מלאכותית היא הפלה המבוצעת על ידי התערבות חיצונית על מנת להפסיק הריון. ישנן כמה דרכים לסיים הריון לא רצוי והדרך שבה יבוצע ההליך תיבחר על ידי הצוות הרפואי המטפל, על בסיס נתונים או התוויות רפואיות, גילה של האישה, גיל ההיריון, הסיבות שבגינן יש להפסיק את ההיריון, כמובן תוך השיקול העיקרי לשמירה על שלומה ובריאותה של האישה והשארת האפשרות העתידית שלה להיכנס שוב להיריון. הפלה מלאכותית מכונה בשפה המקצועית גם הפסקת היריון יזומה.

 

דרכים לביצוע הפלה מלאכותית – הפסקת הריון יזומה

כיום ידועות מספר שיטות ודרכים שאמצעותן ניתן להפסיק הריון. להלן סקירה של הנפוצות מביניהן:

  • נטילת תרופות – בדרך כלל מדובר בשיטה היעילה ביותר בסמוך למועד קיום יחסי המין, או כאשר יש חשד בלבד להתפתחות הריון. ברוב המקרים תיבחר שיטה זו כאשר ההריון הגיע עד לשבוע השביעי שלו. ישנם סוגים שונים של תרופות המתאימות לשימוש בשלבים שונים של התפתחות ההיריון (עד לשלב מוקדם זה), ועל מנת לעבור את ההליך, יש צורך באישור הוועדה להפסקת הריון.
  • גרידה – שיטה המתאימה לשימוש בשלבי הריון מתקדמים יותר (אך לא מאוחר יותר מהשבוע ה- 13 להריון). גרידה, כשמה כן היא, על ידי שימוש במכשור ייעודי, מגרד הרופא החוצה את שק ההיריון או העובר מן הרחם. הגרידה מבוצעת תחת השפעה של הרדמה מקומית ועל ידי החדרת המכשור אל תוך הרחם. כמו בכל התערבות רפואית, קיימים סיכונים בביצוע הגרידה ולאחריה.
  • שאיבה – פעולה שגם אותה ניתן לבצע בשלבי הריון מאוחרים יותר יחסית, עד השבוע ה-12 להריון, אך היא נחשבת לבעלת פחות סיכונים עתידיים עבור האישה. בנוסף, מדובר בשיטה פחות פולשנית או חודרנית. השאיבה מבוצעת על ידי מכשור ואקום, ויש בה כדי לגרום להרבה פחות טראומה פיזית לצוואר הרחם מאשר בפעולת הגרידה. כיום נחשבת השאיבה לשיטה היעילה והבטוחה ביותר להפסקת הריון.
  • זירוז לידה – מתאים בשלבים מתקדמים של ההיריון ובשליש השלישי, כאשר שיטות אחרות אינן רלוונטיות או מתאימות בשל גודלו של העובר שהתפתח. מדובר בעצם בלידה אמיתית, היזומה על ידי מתן תרופות לכיווץ שרירי הרחם. התרופות המובילות לתחילתה של הלידה עלולות לגרום לסיבוכים שונים על פי מצבה הבריאותי של היולדת.

 

מידע נוסף אודות הפלות מלאכותיות

המחשת גודל עובר בשבוע 7 להריון

המחשת גודל עובר בשבוע 7 להריון

בישראל, כמו גם במדינות שונות ברחבי העולם, עומד נושא ההפלות בשיח הציבורי בשל הלגיטימציה, או שאלת הלגיטימציה, בנוגע להפלת עובר. מדובר בנושא סבוך אך מעניין, שכן גם ערכאות משפטיות גבוהות לא הצליחו להגדיר באופן חד משמעי את מעמדו החוקי של עובר ברחם אמו בשלבים שונים של ההיריון, ולכן נוצרו קשיים ומחלוקות בנוגע לתחושותיו של העובר או לשאלה המוסרית הקשורה בהפסקת התמיכה של הגוף בו. במקביל לאלה, ישנם ארגונים ושדולות למען נשים המעמידים את האישה במרכז ואת זכותה על גופה שלה.

כדי לבצע הפלה בישראל, יש צורך לעבור וועדה להפסקת הריון, ואין אפשרות לעשות זאת באופן פרטי מבלי יידוע הממסד הרפואי. בוועדה נבחנים פרמטרים מסוימים, כמו הדרך בה הושג ההיריון והיכולת והמסוגלות של האישה לשאת את ההיריון, ללדת בבטחה ואף לכלכל את התינוק שעתיד להייוולד. הוועדה מונה אנשי מקצוע מתחומי רבים, כגון רפואת נשים ופסיכולוגיה ורווחה, ויש כלפיה לא מעט ביקורת על התערבות בנושאים אישיים ופרטיים כמו גם על עניין חריצת הגורלות.

בעת ביצוע הפלה מלאכותית חשוב לבחור בשיטה שהכי מתאימה לשלב ההיריון ולהיסטוריה הרפואית של האישה (במידה וקיימת), על מנת לשמור על שלומה ולשמר עבורה את האפשרות להיכנס שוב להיריון, במידה ותהיה מעוניינת בכך בעתיד.

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!