שבוע הריון 1

הריון שבוע ראשון – שבוע 1 להריון

שבוע הריון ראשון

הבוקר קיבלתי את המחזור החודשי שלי ועכשיו מחכה שיגמר, כדי לספור את הימים לביוץ על מנת לנסות להיכנס להריון. מה שמשעשע זה שכאשר אצליח להכנס להריון, תחילת ההריון תיספר מהיום הזה, היום הראשון של המחזור החודשי. ההריון מתחיל עוד לפני שהתעברתי בכלל והסיבה היא שמאוד קשה לדעת מתי מתרחש הביוץ אצל כל אישה ואישה. לכן, היום הראשון של המחזור האחרון נבחר כנקודת ציון ממנה ניתן יהיה לספור את שבועות ההריון, כך שבעצם שבוע 1 להריון מתחיל מהיום הראשון של המחזור האחרון שקיבלת, לפני שנכנסת להריון.

אז אני עוד לא בדיוק בהריון אבל מתכננת וזה הזמן לכמה דברים חשובים. זה הזמן להתחיל לדאוג לבריאות שלי ולבריאות העובר ובכך להימנע מעישון פסיבי ובכלל מזיהום אוויר, משתיית משקאות אלכוהוליים ומצריכת סמים (חוקיים ולא חוקיים). גם בתרופות ללא מרשם- כדאי לבדוק עם הרופא מה מותר ליטול בהריון ומה לא. וכמובן אחרי שהתייעצתי קצת וקראתי על הנושא הבנתי שמאוד חשוב לאכול בצורה מסודרת ובריאה, כולל תוספים כמו ברזל וחומצה פולית. בקיצור – להתחיל את ההריון ברגל ימין. תזונה נכונה היא חשובה לאורך כל החיים אבל אם כבר אני מתכננת הריון כדאי לאכול נכון כדי שלגוף שלי יהיה כח להתחיל את ההריון.

מעבר לכך למרות שבהתחלה קצת נלחצתי הבנתי ששמירה על כושר גופני במהלך ההריון היא רצויה ואף הכרחית- כך אני גם מרגישה טוב, גם שומרת על הגוף שלי ומסתבר שזה גם מפחית את הסיכוי לעבור הפלה טבעית (בעיקר בהריון ראשון).

לסיכום, חישוב 40 שבועות ההיריון מתחיל באופן רשמי ביום הראשון של המחזור האחרון שקיבלתי. במחזור חודשי רגיל  שאורכו 28 יום, הביוץ מתרחש כשבועיים לפני קבלת המחזור החודשי אבל בגלל שאורך המחזור משתנה מאישה לאישה,  קשה לדעת מתי בדיוק מתרחש הביוץ וזו הסיבה שנבחרה נקודה קלה לאיתור – תחילת המחזור האחרון. כלומר – השבוע הראשון להריון הוא אותו השבוע בו קיבלת את המחזור האחרון.

 

מה אני צריכה לעשות עכשיו?

  • לבצע בדיקות סקר גנטיות – כדאי לבדוק במשפחה אם יש מחלות תורשתיות של האם ושל האב ומעבר לבדיקות המומלצות, אם אכן קיימת מחלה תורשתית כזו או אחרת להוסיף אותה לבדיקות. כמו כן מומלץ להיוועץ ברופא הנשים אילו בדיקות כדאי ורצוי לעשות ולהחליט ביחד על בדיקות נוספות מעבר למה שהרופא ייעץ.
  • להקפיד על תזונה נכונה (אפשר ורצוי להתייעץ עם תזונאית שתבנה תפריט שמתאים לאישה שמעוניינת להיכנס להריון)
  • ליטול חומצה פולית ותוסף ברזל
  • לבצע בדיקות דם – לא חובה, כדאי בשביל לדעת אם יש חוסרים בגוף ואם כן לטפל בהם בהקדם וכמו כן לדעת מהם נתוני הפתיחה של הגוף לקראת ההריון הצפוי.
  • להימנע מעישון ומצריכת אלכוהול.
  • לבדוק עם רופא המשפחה אילו תרופות- עם ובלי מרשם ניתן ליטול בתקופה הקרובה ובהריון.
  • לבצע אימון גופני באופן סדיר- יש להיוועץ קודם עם רופא ולראות שהכל תקין וניתן להתאמן גם בהריון.
  • לאחל לעצמך בהצלחה!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!